בדיקה תקופתית לצנרת ואינסטלציה

בדיקה תקופתית לצנרת ואינסטלציה

החורף מגיע ואיתו עולה הסכנה להופעתן של בעיות אינסטלציה שונות, כמו גם סכנה להצפות. מה כדאי לכם במיוחד לבדוק בכל מה שקשור בצנרת הביתית, לפני שמתחילים הגשמים?

בעיות בצנרת ובמערכות האינסטלציה הן לא דברים ייחודיים לעונת החורף. בסופו של דבר, פיצוצים וסדקים בצינורות קורים גם בקיץ, וסתימת ביוב יכולה או עלולה להתרחש גם בשיא אוגוסט.

העניין הוא, שבחורף הכול הרבה יותר קשה לטיפול: קר יותר, שעות האור מצומצמות יותר ורטוב כמובן יותר, מה שמקשה על איתור נזילות ובעיות. כל אינסטלטור טוב ברמת גן יסכים לכך שאפילו בעיר כמו שלו, שבה מזג האוויר יחסית מתון, עדיין החורף הוא עונה קשה.

אז מה בודקים לקראת הגשמים?

בדיקת דוד חשמלי

אם עדיין לא הפעלתם השנה את הדוד החשמלי (הבוילר) שלכם ואתם עדיין מחממים מים רק בעזרת קולטי השמש, זה הזמן לפעיל את הדוד. אם יש קצר – אם הצטברה אבנית בדוד או שיש בעיה אחרת – מוטב לטפל בדברים עכשיו, כל עוד יש מים חמים מהשמש.

בדקו את שלמות הצנרת החיצונית

עקבו אחרי הצינור שמוביל משעון המים של העירייה אל הדירה שלכם, אם אפשר. במיוחד בדירות ישנות, דבר כזה אפשרי, כי יש לא מעט צנרת פלסטית חיצונית. האם הצינור נראה יבש ונקי לכל אורכו או שיש עליו פסים לבנים; משקע סידני? אם הוא לא יבש או שיש עליו משקעים עלול להיות בו חור במקום כלשהו.

איך נראית נקודת החיבור או מקום החיבור בין השיבר לצינור? האם יש חלודה או קורוזיה? אם כן, הזמינו אינסטלטור.

ודאו שאין דליפות קטנות

סגרו את כל הברזים בבית – כולל מכשירי חימום מים כמו בר מים – והסתכלו על הפרפר (מעין בורג קטן) בשעון המים. האם הוא מסתובב? אם כן, יש לכם נזילה במקום כלשהו. הזמינו אינסטלטור, שיאתר את מקור הדליפה. זה לא רק מבזבז מים, אלא גם עולה לכם הרבה כסף. חבל.

נקו את פתחי הביקורת

פתחו את מכסי נקודות הביקורת במטבח ובחדרי השירותים. המכסים האלה הם לרוב אפורים, עגולים ועשויים פלסטיק. הם נמצאים בקרבת האסלה או האמבטיה ובמטבח תמצאו אותם לרוב במרחק לא גדול מהכיור.

נקו את תכולת קופסת הביקורת: במטבח יהיה בה הרבה שומן, לעיתים קרובות, ושאריות של מזון ישן ונרקב. בחדר האמבטיה תתקלו בשיער ובמשקעים שייראו ממש כמו אבן או טיח. אל תתביישו. קחו כפפות טובות, ובזהירות, בלי לפגוע בשום דבר, הוציאו הכול, בעיקר מפתחי הצנרת.

מה עוד כדאי לבדוק?

היות ואתם כבר בשוונג ומוכנים לכל הפתעה, פתחו גם את הסיפונים שמתחת לכיורים השונים. נקודות הביקורת כאן נראות לרוב כמו כוסות פלסטיק: מניחים דלי מתחת לכוס. מסובבים את טבעות ההברגה מעל לכוס ולצידה ומוציאים אותה. מרחיקים את התכולה, מנקים את הכוס ומחזירים למקום.